Gratulacje nowego nabytku
Dostępność silnika 1.4 TSI
Zwiń
X
-
Dostępność silnika 1.4 TSI
Witam,
przywracam "zgubiony" temat :wink:
Zamówiłem ostatnio octavkę kombi elegance z silnikiem 1.4 tsi. Powiedziano mi, że auto ma zostać wyprodukowane w połowie grudnia br. Jednoczesnie zastrzeżono, iż może się zdarzyć, że auto "wskoczy" na inny wcześniejszy termin
Moje pytanie brzmi, czy zdarzyło się komuś to rzeczywiście, iż wstępnie określano produkcję auta na jakiś odległy termin, ale ostatecznie auto przyjechało dużo wcześniej, niż pierwotnie zakladano?
PS. a tak wogóle to niby miała się zwiększyć dostepność tego silnika :szeroki_usmiech (tak mi powiedziano w salonie)
-
-
No i chyba sie zwiekszyla W przeciwnym wypadku czekalbys do stycznia, lutego - jeszcze kilka tygodni temu padaly takie terminy... Podobno ma to zwiazek z tym, ze zwiekszylo sie zapotrzebowanie na diesle, szczegolnie wersje combi. Podejrzewam, ze polski klient flotowy ruszyl na zakupy w zwiazku z ostantim rokiem kiedy mozna taniej kupic auta z kratka Mnie natomiast zaskoczyla przedwczoraj jedna rzecz - auto zamowione niecale 2 tyg. temu z 1.4 TSI mialem miec pocztatkowo w okolicy 15 pazdziernika. Przedwczoraj dostalem info z salonu z samochod moglby byc juz koncem wrzesnia (!) ale w zwiazku z doposazeniem go w radio Bolero termin wydluzyl sie do ostatniego tygodnia listopada. No i co z robic w tej sytuacji? Oczywiscie postanowilem czekac ale jak widac tym razem to nie 1.4 TSI hamuje temat a co innego (popyt na ww. radio).
Pozdrawiam,
Krzysiek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez XysiuNo i chyba sie zwiekszyla W przeciwnym wypadku czekalbys do stycznia, lutego - jeszcze kilka tygodni temu padaly takie terminy... Podobno ma to zwiazek z tym, ze zwiekszylo sie zapotrzebowanie na diesle, szczegolnie wersje combi. Podejrzewam, ze polski klient flotowy ruszyl na zakupy w zwiazku z ostantim rokiem kiedy mozna taniej kupic auta z kratka
Komentarz
-
-
A ja dopowiem że nie do końca wyposażenie/doposażenie w opcje fabryczne ma wpływ ale także wersja ndwoziowa liftback, Combi i także różne inne czynniki jak silnik.
A ja mam u siebie dalej dostępne samochody z silnikiem 1.4TSI Ambiente, Elegance od ręki i przyjmuje zamówienia bez znacznych problemów.
Jedynie problem teraz jest z silnikami 1.9TDI i nadwoziem Combi z racji kratki ale już mamy dostępne wersje liftback z kratką więc będzie dobrze :wink:DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez XysiuPrzedwczoraj dostalem info z salonu z samochod moglby byc juz koncem wrzesnia (!) ale w zwiazku z doposazeniem go w radio Bolero termin wydluzyl sie do ostatniego tygodnia listopada. No i co z robic w tej sytuacji? Oczywiscie postanowilem czekac ale jak widac tym razem to nie 1.4 TSI hamuje temat a co innego (popyt na ww. radio).
Komentarz
-
-
W moim przypadku było tak, że dzwoniłem sobie po salonach na terenie kraju. Znalazłem od ręki 1.4TSI w Łodzi. W majowy poniedziałek pojechałem wpłacić zaliczkę i zabrać papiery do rejestracji a już w środę cieszyłem się nowym autem. W moim przypadku opłacało się zarówno z dostępnością od ręki jak również dostałem cenę o wiele niższą niż deklarowali lokalni dilerzy.UP THE IRONS...
Polski Fanklub Iron Maiden „Blood Brothers”
http://bloodbrothers.pl/
Iron Maiden Official Website
http://www.ironmaiden.com/
Komentarz
-
-
Ja zamówiłem 31 sierpnia, a termin wypadł na koniec października, więc chyba jest dużo lepiej z dostępnością tego silnika. Od sprzedawcy usłyszałem, że jeszcze niedawno Skoda ogłosiła, że nie będzie można zamawiać aut z jednostką 1.4 TSI do końca roku!Translaticus
Skoda Octavia II FL, 1.4 TSI, DSG
Komentarz
-
-
Ja zamawiałam Ambiente Combi 1,8TSI pod koniec czerwca. Odbiór koniec sierpnia. Jeszcze go nie mam. Produkują. Podobno ma być w przyszłym tygodniu. ZobaczymyAniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez megonProdukcja miała 3 tygodnie urlopu chyba na przełomie lipiec/sierpień dopiero w połowie sierpnia ruszyli do pracy tak sie dowiedziałem w ASO
2 tygodnie zakład w Mlada Boleslavi i po tygodniu na 2 miał przestój zakład w BratysławieDiagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
A ja zamawiałem pod koniec czerwca- trochę "dołożoną" elegance kombi (dodatkowo bolero ,xenony, lakier rosso brunnello) i miała być pod koniec sierpnia , ale w między czasie zmieniłem silnik z 1,6 na 1,4 i autko ma być wyprodukowane w 40 tygodniu roku-cokolwiek to znaczy :shock: :shock:
Pod koniec sierpnia "pocieszyli" mnie że miało być na koniec pażdziernika !!!!!O II fl kombi elegance
Komentarz
-
-
Koledzy to jak jest z obecną ceną octavi kombii? Wersja Elegance z silnikiem 1.4 tsi miała kosztować od polowy wrzesnia 82200, a patrze dzisiaj na cennik skodziany a tam widnieje stara cena 80200... niebardzo wiem o co chodzi bo zamawiając auto wystawiono mi cenę w zamówieniu 82200,co sam widział w dokumentacji (nowym cenniku) skody jaki mi pokazano...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooKoledzy to jak jest z obecną ceną octavi kombii? Wersja Elegance z silnikiem 1.4 tsi miała kosztować od polowy wrzesnia 82200, a patrze dzisiaj na cennik skodziany a tam widnieje stara cena 80200... niebardzo wiem o co chodzi bo zamawiając auto wystawiono mi cenę w zamówieniu 82200,co sam widział w dokumentacji (nowym cenniku) skody jaki mi pokazano...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemo9A ja zamawiałem pod koniec czerwca- trochę "dołożoną" elegance kombi (dodatkowo bolero ,xenony, lakier rosso brunnello) i miała być pod koniec sierpnia , ale w między czasie zmieniłem silnik z 1,6 na 1,4 i autko ma być wyprodukowane w 40 tygodniu roku-cokolwiek to znaczy :shock: :shock:W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
Komentarz